Doe mee

Niet van toepassing

Laat kinderen meedoen! Leergeld ondersteunt kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Denk hierbij aan ondersteuning door middel van een laptop of muziekles. We vinden het belangrijk dat elk kind echt kan meedoen. Uw bijdrage zorgt ervoor dat elk kind kansrijk is en kennis, vaardigheden en eigenwaarde ontwikkelt. U kunt op verschillende manier meedoen.


Doe mee als vrijwilliger

Zet je in voor de mensen in jouw omgeving. Leergeld Alkmaar is altijd op zoek naar betrokken vrijwilligers. Op dit moment hebben wij een vacature voor een intermediair.

Intermediair

Als intermediair ga je gemiddeld 3x per maand op bezoek bij een gezin dat zich heeft aangemeld bij Leergeld Alkmaar. De intermediair verzorgt het kennismakingsgesprek en kijkt hoe de familie het beste geholpen kan worden. Waar Leergeld mee kan helpen en eventueel andere organisaties. Na het gesprek maakt de intermediair een gespreksverslag en geeft een advies aan kantoor om aanvragen toe te wijzen of niet.


Heb je interesse? Stuur een mail met een korte motivatie naar info@leergeldalkmaar.nl. Wij nemen dan contact op om een kennismaking te plannen.

Doe mee als donateur

Alle kinderen mogen meedoen is het motto van Leergeld. Leergeld Alkmaar wil er voor zorgen dat alle kinderen in de Gemeente Alkmaar kunnen meedoen, ongeacht de financiële situatie van het gezin. Zo kunnen kinderen uit gezinnen met een krappe beurs zich beter ontwikkelen en vermindert de kansongelijkheid. Maak het verschil in het leven van een kind en steun lokaal.

Eenmalige gift

Je kan een eenmalige gift geven op twee manieren:

  1. Zelf een donatie overmaken op rekeningnummer NL 08 RABO 0347 940 269 ten name van Stichting Leergeld Alkmaar o.v.v. 'donatie van ...'
  2. Vul het formulier hieronder in. 

Stichting Leergeld Alkmaar heeft een ANBI status. Daardoor kunt u de gift aftrekken van de belasting tijdens de belastingaangifte.

Doe een eenmalige donatie


Doe eenvoudig een eenmalige donatie via iDeal. Gebruik hiervoor onderstaand formulier. 


Doe mee als Partner

Werk mee aan de toekomst van kinderen. Stichting Leergeld Alkmaar is altijd op zoek naar partners. Partners kunnen bedrijven, instellingen, clubs of particulieren zijn, die via een financiële bijdrage, producten en diensten hun steentje willen bijdragen.

Bel naar 06 300 43 906 om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. Of mail naar info@leergeldalkmaar.nl.


Periodieke gift

Door maandelijks/jaarlijks een vast bedrag te geven, kunnen we beter bouwen aan Stichting Leergeld. Het geeft ons de mogelijkheid om met meer zekerheid kinderen te helpen.

Zo geeft u een periodieke gift:

  1. Download de overeenkomst via de link
  2. Vul hem in en mail naar info@leergeldalkmaar.nl

Stichting Leergeld Alkmaar heeft een ANBI status. Daardoor kunt u de gift aftrekken van de belasting tijdens de belastingaangifte.

Nalatenschap

Steeds meer mensen willen na hun overlijden iets (blijven) betekenen voor de samenleving en besluiten een goed doel op te nemen in hun testament. Bent u op zoek naar een goed doel met lokale impact en wat het welzijn van kinderen vooropstelt? Stichting Leergeld Alkmaar heeft als doel kinderen uit gezinnen met financiële zorgen deel te laten nemen aan school, sport, cultuur en welzijnsactiviteiten. Een donatie aan Leergeld Alkmaar is een donatie aan de toekomst voor kinderen uit gezinnen met financiële zorgen. Laat u een toekomst voor een kind na, dan maakt u daarmee de wereld mooier. U kunt hierover contact opnemen via info@leergeldalkmaar.nl.

Omdat Stichting Leergeld Alkmaar een ANBI status heeft hoeft er geen erfbelasting betaald te worden over deze gift.