Wie zijn wij?

Niet van toepassing

Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wij zetten ons in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Onze missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

Het kan hier gaan om schoolspullen, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging. Wij bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Structuur van de landelijke organisatie

Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Voor de directe ondersteuning van kinderen zijn op dit moment meer dan 110 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland. In Den Bosch is het landelijk bureau.

Leergeld Alkmaar

Leergeld Alkmaar is in 2019 opgericht en vanwege de corona pandemie in februari 2021 echt van start gegaan. In 2021 zijn ruim 100 gezinnen geholpen en bijna 200 kinderen blij gemaakt met een fiets of laptop. We merken dat zowel professionals als mensen met een krappe beurs ons steeds beter weten te vinden. Inmiddels heeft Leergeld Alkmaar naast fietsen en laptops ook verjaardagsboxen (via Stichting Jarige Job), Squla, Schoolspullenpassen (via Armoedefonds) en Sport- en cultuurabonnementen (via Jeugdfonds Sport & Cultuur) en/of benodigdheden. We breiden ons samenwerkingsnetwerk steeds meer uit en hopen zo meer ouders en kinderen te bereiken die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Leergeld Alkmaar is een vrijwilligersorganisatie met 15 vrijwilligers, inclusief het bestuur.