Gratis Squla via Stichting Leergeld Alkmaar

Niet van toepassing

13 september 2022 – Rodi media - Alkmaar

Stichting Leergeld Alkmaar biedt de digitale leeromgeving Squla gratis aan voor kinderen uit gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen. Squla is een online oefenprgramma waarmee kinderen uit groep 1 tot en met 8 toegang hebben tot de leerstof die ze op school krijgen, maar dan verpakt in leuke en leerzame quizzen en games.

Stichting Leergeld Alkmaar is sinds anderhalf jaar actief in de gemeente Alkmaar en voldoet nu al aan een grote behoefte. 1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. In Alkmaar is dat niet anders. Stichting Leergeld Alkmaar heeft de eerste helft van dit jaar ruim 175 fietsen aan gezinnen met weinig inkomen (tot 120% van het minimum inkomen) geschonken. Ook werden 70 laptops geïnstalleerd. Het eerste jaar van Leergeld Alkmaar was dit ongeveer net zoveel. Dit betekent dat het aantal aanvragen in hoog tempo toeneemt. 

Tot nu toe heeft Leergeld Alkmaar zich geconcentreerd op fietsen en laptops. Onlangs zijn er ook schoolspullenpassen (72 stuks) weggeven en nu dus het Squla pakket. In de toekomst wordt de ondersteuning verder uitgebreid. Mensen van stichting Leergeld brengen meestal eerst een bezoek aan de aanvragers thuis. Dan wordt het inkomen gecontroleerd en geïnventariseerd wat nodig is. Ook aanvragen voor bijvoorbeeld muziek- of sportlessen worden genoteer en doorgestuurd aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ook kan een aanvraag voor stichting Jarige Job worden gedaan. Meer informatie via www.leergeldalkmaar.nl.