Ieder kind moet mee kunnen doen!

Niet van toepassing

Voor veel gezinnen is het een flinke uitdaging om de eindjes aan elkaar te knopen. Nu al groeit 1 op de 9 kinderen in Nederland op in armoede. Daardoor kunnen veel kinderen vaak niet of onvoldoende meedoen.

Stichting Leergeld Alkmaar helpt gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit de gemeente Alkmaar op het gebied van school, sport, cultuur en welzijn. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven. Samen met andere stichtingen in Nederland, zorgt stichting Leergeld Alkmaar ervoor dat alle kinderen in Nederland dezelfde kansen krijgen. Doel is dat elk kind mee kan doen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

GRATIS AANVRAGEN

Leergeld Alkmaar verzorgt gratis fietsen en laptops voor schoolgaande kinderen. Huishoudens met een minimum inkomen tot 120% van de bijstandsnorm of die gebruik maken van schuldhulpverlening kunnen deze ondersteuning krijgen. Ook kunnen zij schoolspullen via een schoolspullenpas van €50,-, een rekenmachine en een Squla-abonnement (dit is een online abonnement om thuis te leren) worden aangevraagd. Daarnaast is Leergeld Alkmaar intermediair voor Stichting Jarige Job en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Hierdoor kan via Leergeld Alkmaar een verjaardagsbox aangevraagd worden of een lidmaatschap bij een sportvereniging of bijvoorbeeld muziekles. Zo krijgen kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.

ZWEMLES

Sinds vorig jaar vergoed Leergeld Alkmaar zwemlessen voor diploma A en B. Voor kinderen tussen 5 en 8 jaar die bij Zwembad De Hout of Hoornse Vaart zwemlessen hebben, kan een aanvraag gedaan worden voor een vergoeding van de leskosten. Want zwemmen is niet alleen leuk, maar ook van levensbelang in een land vol water.

OVER LEERGELD ALKMAAR

De stichting betaalt altijd rechtstreeks aan de leverancier, club of vereniging. Er worden geen kosten achteraf vergoed. U kunt dus het beste een aanvraag indienen voordat u uw kind inschrijft  bij een club of vereniging. Vorig jaar heeft Leergeld Alkmaar ruim 700 kinderen kunnen helpen met verschillende hulpvragen. Aanmelden voor hulp van Leergeld Alkmaar kan via een aanvraagformulier op www.leergeldalkmaar.nl. Iedereen kan dit zelf invullen. 

- Stadskrant Alkmaar  - 1 maart 2024 -