Aanvullend (online) onderwijs

Niet van toepassing

Wil je jouw kind extra stimuleren om te leren? Stichting Leergeld werkt samen met onder andere WoordExtra, Squla, StudyGo (voorheen WRTS) en Studira. Allemaal online programma's waarmee kinderen op hun eigen niveau extra kunnen oefenen. Aanvullend onderwijs voor alle kinderen!

WoordExtra is een app voor kinderen van 3 t/m 6 jaar die ondersteuning nodig hebben bij hun woordenschat. Denk hierbij aan kinderen die opgroeien in taalarme gezinnen of in gezinnen waar weinig Nederlands wordt gesproken. In 6000 quizvragen, filmpjes en afbeeldingen komen de 2000 blangrijkste woorden aan bod die kinderen moeten kennen voor ze naar groep 3 gaan.

Meer weten over WoordExtra? Neem een kijkje op de website van WoordExtra

Voor kinderen in het basisonderwijs is Squla een leuke manier om te oefenen. Jouw kind kan op spelende wijze aan de slag met schoolvakken, creatieve vakken en vreemde talen. De oefenstof zit in quizzen en games. Leergeld Alkmaar biedt een jaarabonnement aan, je krijgt dan een activatiecode per e-mail toegestuurd.

Meer weten over Squla? Neem een kijkje op de website van Squla

Met Studira oefenen kinderen in groep 6, 7 en 8 op een gerichte manier rekenen en begrijpend lezen. Dit doen ze op basis van doelen die door hun ouders zijn gesteld. Studira beidt een gepersonaliseerd leertraject door stap-voor-stap uitleg en oefeningen op het niveau van het kind. Dat motiveert kinderen om zichzelf te ontwikkelen!

Meer weten over Studira? Neem een kijkje op de website van Studira

StudyGo is voor kinderen in het voortgezet onderwijs. Zit jouw kind in groep 8, VMBO 1 of 2 of HAVO/VWO 1-3 en kan het extra ondersteuning gebruiken bij bepaalde vakken? Doen jullie dit het liefst thuis/zelfstandig? Dan kan StudyGo de oplossing zijn.

Wat kan je met StudyGo?

  • oefenvragen en oefentoetsen maken
  • uitlegvideo’s van docenten bekijken
  • samenvattingen lezen
  • woordjes en begrippen leren
  • chatten met bijlesdocenten
  • vragen stellen op een forum

Meer weten over StudyGo? Neem een kijkje op de website van StudyGo

Leergeld Alkmaar biedt een jaarabonnement aan, je krijgt dan een activatiecode per e-mail toegestuurd.

Vul het aanvraagformulier in en wij gaan snel voor jou aan de slag.